Rangkuman Kejohanan Balapan & Padang

Pada 6 Julai yang lalu, Kejohanan Balapan & padang telah dijalankan di Padang awam FRIM, Kepong. Pihak seolah mengucapkan ribuan terima kasih kepada tetamu jemputan Kehormat, para ibubapa dan para pelajar kerana sama-sama memeriahkan kejohanan tersebut. Sebanyak empat buah rumah yang telah mengambil bahagian iaitu rumah Lekir, rumah Lekiu, Rumah Tuah dan rumah Jebat. Tidak lupa kepada ajk-ajk guru yang mengambil peranan masing-masing bagi menjayakan kejohanantersebut.

Kejohanan tersebut telah dirasmikan oleh Yang dipertua PIBG, En Mursham. Pelbagai kategori telah dipertandingkan kejohanan tersebut. di antaranya ialah Sukaneka, tarik tali ibubapa & guru, 100M , 200M, 400M dan 4X100M. acara kemuncak kategori pelajar iaitu 4X100m melibatkan penyertaan dari SK Desa Amanpuri, SK kepong, Sk Tmn Sri Gombak, dan SK Taman Ehsan.

Sk Desa Amanpuri telah mendapat tempat kedua. Walaubagaimanpaun tahniah diucapkan kepada atlit-atlit yang berusaha sedaya upaya mereka. SK Taman Sri Gombak telah dinobatkan sebagai juara acara tersebut. tahniah juga diucapkan kepada atlit mereka.

Bagi rumah sukan pula, rumah yang memenangi juara keseluruhan iaitu rumah Lekir manakala rumah Lekiu mendapat tempat kedua keseluruhan. Tahniah diucapkan kepada rumah-rumah tersebut. Bagi kategori Perbarisan dan hiasan rumah tercantik, rumah Lekiu telah ditabalkan sebagai juara menewaskan rumah-rumah yang lain. Tahniah diucapkan kepada ketua rumah sukan Lekiu, Cikgu Sharmeela serta guru penasihat yang lain atas kesungguhan yang ditunjukkan.

Advertisements

Posted on 07/12/2013, in Ko Kurikulum, Motivasi, Santai, SK Desa Amanpuri, Sukan and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Tinggalkan komen yer.. :))

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: