Kejohanan Olahraga Peringkat Zon Kuang

SENARAI PINGAT YG DIPEROLEHI

KATEGORI TAHUN 5

ACARA

KETEGORI

KEPUTUSAN

PESERTA

CATATAN

LOMPAT JAUH

LELAKI

EMAS

MUHAMMAD SHAHRUL HAIKAL BIN MAT ZIN

3.95m

GANGSA

DANIEL BIN JAINI

3.30m

PEREMPUAN

KEEMPAT

SITI NOOR KHUZIYANA BINTI ABD RAHIM

2.26m

LOMPAT TINGGI

LELAKI

EMAS

SRI ASHVIN A/L SRI THARAN

115cm

KEEMPAT

MUHAMMAD AMIRUL BIN MOHD ASHRAF

105cm

100 METER

LELAKI

GANGSA

DANIEL BIN JAINI

15.37s

80M BERPAGAR

LELAKI

EMAS

MUHAMMAD SHAHRUL HAIKAL BIN MAT ZIN

15.28s

4X100 METER

LELAKI

EMAS

MUHAMMAD SHAHRUL HAIKAL BIN MAT ZIN

1.08.19

WAN MOHD IRFAN FADLI BIN WAN RUSLAN
ZULKIFLI BIN ABDULLAH
DANIEL BIN JAINI

 EMAS    : 4

PERAK   : Tiada

GANGSA: 2

Tahniah diucapkan kepada En Zairis selaku setiausaha sukan dan guru pengiring dan semua atlit yang terlibat di atas komitmen yang diberi. Semoga SKDA akan terus maju dan berjaya pada masa akan datang.

This slideshow requires JavaScript.

Posted on 02/22/2012, in Kurikulum, Motivasi, Renungan, SK Desa Amanpuri, Sukan and tagged . Bookmark the permalink. 13 Comments.

  1. Hanya pingat perak dan gangsa sahaja yg berjaya dipungut utk kategori tahun 6 iaitu 80m lari berpagar (perak): Rosmalisa bt Mohd Hishamuddin dan lompat jauh (gangsa): Muhammad Amin bin Abd Razak…

  2. En Zairis ambil masa untuk target pencapaian supaya lebih meningkat dari masa akan datang. Sebenarnya itu satu usaha yang sangat baik dan perlu diteruskan lagi🙂

  3. Khadijah Ahmad

    Tahniah!!

    Puan Khadijah

  4. mohd yuswan

    Guru guru thn 6… Tlg tingkatkan pencapai murid utk UPSR thn 2012…berikan sepenuh masa utk mereka..kejayaan mereka..kejayaan guru2 juga…

  5. Sebuah laman web yg bagus dan berkualiti….memudahkan untuk pelawat lawati…maklumat pun banyak yg menarik hati….sy suka singgah di laman web ni kerana jarang ada sekolah yg mempunyai laman web sendiri terutamanya bagi kategori sek rendah…selalunya sekolah yg ada laman web hanyalah sekolah menengah yg terkenal dan terkemuka…tahniah diucapkan…diharap akan ada lebih banyak penambahbaikan pada masa yg akan datang…sy cuma ada satu permintaan…diharapkan pihak admin laman web boleh letakkan senarai guru2 yg menulis post2 mereka di sini…terima kasih…

  6. one more…boleh sy tau thn lepas berapa org pelajar yg duduki exam UPSR dan daripada jumlah itu berapa yg dpt straight As?Ada buat apa2 program tak untuk tingkatkan lagi pencapaian pelajar khususnya pelajar tahun 6 dan keseluruhan pelajar SKDA secara amnya…

  7. Peninat Baiworld

    Tahun lepas, jumlah pelajar yang mengambil peperiksaan ialah 98 orang, dah 8 pelajar berjaya mendapat 5a, namun begitu peratusnya menurun tiga tahun berturut turut. Perkara disedari, saya sebagai pk pentadbiran yang baru masuk ke sekolah ini terpaksa melakukan pelbagai program untuk peningkatan kerana foundation pelajar yg ada terlalu lemah. Semoga usaha ini boleh meningkatkan.

    • Pelawat Prihatin.

      Cikgu.. sy nak tanya…Adakah semua subjek merosot pada ketiga-tiga tahun tersebut?? Boleh tak diperjelaskan di sini supaya ibubapa,dan pelawat-pelawat blog di sini dapat mengetahui ‘level’ yang sebenar. Kalau semua subjek merosot pada tahun-tahun tersebut..memang patut lah penambahbaikan yang KONSISTEN perlu lah dijalankan.

  8. Terima kasih di atas pertanyaan tersebut. Jika dianalisa keseluruhan, tidaklah semua subjek menurun, tetapi pencapaian tidak stabil. Saya masih mengkaji di mana silapnya, adakah teknik pengajaran kurang berkesan atau kurangnya progam untuk memberi peningkatan yang konsisten. Setelah dianalisi berdasarkan hasil kerja murid dan melalui ujian yang lebih kerap sekarang…dapat dibuat kesimpulan sedikit walaupun masih terlalu awal, kerja rumah atau tugasan yang diberikan tidak dapat dibuat atau disiapkan mengikut masa yang ditetapkan. Ini bukan telahan tetapi, berdasarkan kajian saya dalam rekod semakan kerja murid. Ada juga bilangan kerja murid masih tidak mencukupi untuk murid membuat latihan di rumah. Insyaallah, peningkatan boleh dilaksanakan walaupun tindakan ini kurang popular pada warga di zon selesa.

Tinggalkan komen yer.. :))

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: